Καρμπονάρα αυθεντική ιταλική με αυγά και χωρίς κρέμα γάλακτος

2015-12-05
karmponara-authentikh-italikh
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Καλησπέρα φίλες μου. Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλες καλά. Σήμερα, θα ήθελα να δούμε μια κλασσική, διαχρονική, λατρεμένη και αγαπημένη συνταγή με μακαρόνια, που δεν νομίζω να μπορεί να βρει εύκολα ‘’εχθρούς’’. Μιλάω για την αθάνατη αυθεντική καρμπονάρα. Ένα απο τα καλύτερα δώρα της ιταλικής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία. Οι θεωρίες γύρω απ το όνομά της είναι πολλές. Η μια, ισχυρίζεται οτι οι ανθρακωρύχοι (carbonari) στα Απέννινα Όρη, μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο σε φωτιά απο τα κάρβουνα χρησιμοποιώντας πέννες, αντί για σπαγγέτι, καθώς οι πέννες δένουν ευκολότερα με τα αυγά και το τυρί. Είναι μια εύκολη συνταγή, με απλά βηματάκια, που θα λατέψουν όσοι δοκιμάσουν. Ξεκινήστε την τώρα!

 

Υλικά

  • 5 κρόκους αυγών
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. linguine
  • 300 γρ.μπέικον καπνιστό κομμάτι
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μπέικον στους κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει και ρίχνουμε το μπέικον για να σοταριστεί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι, τα linguine, βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και κρατάμε 150 ml από το νερό που σουρώνουμε.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το σούρωμα, την παρμεζάνα, το πιπέρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μπέικον στα ζεστά μακαρόνια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά.

Βήμα 5

Τέλος τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σερβίρουμε τρίβοντας παρμεζάνα, φύλλα ρόκας και πιπέρι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή