Καρμπονάρα με κοτόπουλο, μανιτάρια και μπέικον

2015-11-14
karmponara-me-kotopoulo-kai-manitaria
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Καλημέρα σας φίλες μου. Στην συνάντησή μας αυτή, σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο, μια διαχρονική συνταγή για μακαρόνια, με τέλειες γεύσεις και αρώματα, που κουβαλάει ιστορία μακρά και ευχάριστες αναμνήσεις. Μιλάω φυσικά για την πολυαγαπημένη καρμπονάρα, με τις τόσες παραλλαγές της. Αυτή τη φορά, θα την φτιάξουμε με κοτόπουλο και μανιτάρια, συνδυάζοντας γεύσεις και υγεία. Για ιδανικά αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσεται με μια ελαφριά σαλάτα λαχανικών και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1-2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1L κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, τα μανιτάρια, το μπέικον, το κοτόπουλο, τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το κοτόπολο χρυσαφίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια, τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόλις είναι έτοιμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Βήμα 3

Τέλος σερβίρουμε σε πιάτα, στολίζουμε με λίγο μαϊντανό και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή