Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο

2014-03-07
Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 5-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια κλασσική συνταγή για καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους. Δεν είναι καθόλου βαριά αφού περιέχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας μαιντανό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε φέτες

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Σε ένα ταψί βάζουμε τις ταλιατέλες και το μπέικον

Βήμα 6

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και μαιντανό

Βήμα 7

Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 8

Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από το ταψί

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό μας

Βήμα 10

Η καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή