Καρπάτσιο γαρίδας

2014-09-28
καρπατσιο γαριδας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ ξεχωριστή συνταγή για να ετοιμάσεις καρπάτσιο γαρίδας, ένα τέλειο πιάτο για ορεκτικό σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα μπουφέ με θαλασσινά. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Οι γαρίδες αρέσουν σε όλους και το καρπάτσιο απλά θα το λατρέψουν! Γίνεται πολύ εύκολα, για αυτό δοκίμασέ το ππωσδήποτε!

Υλικά

  • 16 γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς κέλυφος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κουτ.γλ. άνηθο
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • 60 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τις γαρίδες σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού

Βήμα 3

Ρίχνουμε ελαιόλαδο, άνηθο, κόλιανδρο καιτ ην παρμεζάνα

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε

Βήμα 5

Το καρπάτσιο γαρίδας είναι έτοιμο

 

Tips

  • Σερβίρεται κρύο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή