Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο κρέας

2014-09-29
καρπατσιο μοσχαριου
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις καρπάτσιο από μοσχαρίσιο κρέας, ένα πιάτο που συνήθως απολαμβάνουμε σε εστιατόρια αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και στο σπίτι. Είναι πολύ εντυπωσιακό ειδικά αν το στολίσεις σωστά, ενώ σίγουρα όλοι θα ξετρελαθούν με τη νοστιμιά του. Μπορείς να το συνοδεύσεις με σαλάτα και ψωμί.

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι (μπούτι)
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον τηγανισμένες
  • 20 γρ. μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κάνουμε το μοσχάρι ένα ρολό και το βάζουμε σε πιατέλα

Βήμα 2

Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι φρυγανίζουμε το θρυμματισμένο αμύγδαλο για 2 λεπτά

Βήμα 4

Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες

Βήμα 5

Τις βάζουμε όμορφα σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το μέλι και τον χυμό με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Περιχύνουμε πάνω από το μοσχάρι και ρίχνουμε και την παρμεζάνα

Βήμα 8

Το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο κρέας είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Για να κόψεις εύκολα το μοσχάρι κάνε ένα ρολό με το φιλέτο σαν λουκάνικο και κόψε με ένα κοφτερό μαχαίρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή