Καρπάτσιο μπαρμπούνι

2014-09-23
καρπατσιο μπαρμπουνι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:05 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις καρπάτσιο μπαρμπούνι, ένα σπάνιο πιάτο που είναι όμως εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στα εστιατόρια και γιατί όχι και σε ένα επίσημο τραπέζι και στο σπίτι. Γίνεται εύκολα και με ελάχιστα υλικά και είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει ένα γεύμα με θαλασσινά. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 4 μικρά μπαρμπούνια φιλέτα
  • 2 λάιμ
  • 1/4 ροδιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ. τζίντζερ τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόψουμε το ψάρι σε πολύ μικρές φέτες-μπουκιές

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τον χυμό από το 1 λάιμ

Βήμα 3

Το αφήνουμε για μία ώρα

Βήμα 4

Το βάζουμε σε μια πιατέλα χωρίς τον χυμό

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε πάλι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάιμ

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ξύσμα, το τζίντζερ και ρόδι

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ελαιόλαδο και σερβίρουμε

Βήμα 8

Το καρπάτσιο μπαρμπούνι είναι έτοιμο

 

Tips

  • Το καρπάτσιο είναι ωμό, όμως συστατικά όπως το λάιμ ουσιαστικά το ΄μαγειρεύουν’!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή