Καρπάτσιο ξιφία

2014-09-05
καρπάτσιο ξιφία
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις καρπάτσιο ξιφία όπως σερβίρεται στα εστιατόρια. Ένα πολύ ωραίο πιάτο για να σερβίρεις σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι με θαλασσινά. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν θα δυσκολευτείς να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Δεν θέλει πολλά υλικά και πραγματικά θα εντυπωσιαστείς!

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο ξιφία φιλέτο
  • 200 γρ. φρέσκο τόνο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 κουτ.σούπας κάπαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φέτες από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα φιλέτα του ξιφία και του τόνου σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε πιατέλα

Βήμα 2

Χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη βάζουμε στην πιατέλα

Βήμα 3

Ρίχνουμε από πάνω κάπαρη και ελαιόλαδο

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού

Βήμα 5

Το καρπάτσιο ξιφία είναι έτοιμο

 

Tips

  • Το μυστικό είναι να κόψεις το φιλέτο του ξιφία σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή