Καρπάτσιο λαχανικών πατζαριού

2014-09-26
καρπατσιο πατζαριου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις καρπάτσιο λαχανικών πατζαριού, ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ιδανικό για ένα εορταστικό τραπέζι με θαλασσινά ή κρεατικά. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά και δίνει μια πολύ νόστιμη και χρωματιστή πινελιά σε ένα μπουφέ. Σίγουρα όλοι θα εντυπωσιαστούν τόσο από την εμφάνιση του πιάτου αλλά και την τέλεια γεύση. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 4 μέτρια παντζάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1/4 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε

Βήμα 5

Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το πιπέρι, αλάτι, ξύδι και το κρεμμύδι

Βήμα 7

Αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί

Βήμα 8

Περιχύνουμε πάνω από τα παντζάρια

Βήμα 9

Το καρπάτσιο λαχανικών παντζαριού είναι έτοιμο

 

Tips

  • Αν έχεις πιο μεγάλα πατζάρια, τα ψήνεις για περισσότερη ώρα, σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο από τα μικρά
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή