Καρπάτσιο σφυρίδας

2014-09-16
καρπατσιο σφυριδας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις καρπάτσιο σφυρίδας, ένα ιδιαίτερο πιάτο που σερβίρεται ως ορεκτικό ή μεζές και είναι ιδανική επιλογή για ένα μπουφέ με θαλασσινά ή σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι που θα κάνεις στο σπίτι σου. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά, ενώ το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτα σφυρίδα
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Κόβουμε τα φιλέτα της σφυρίδας σε πολύ λεπτές φέτες

Βήμα 3

Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Βήμα 4

Ψήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το ψάρι

Βήμα 8

Σερβίρουμε σε μια ωραία πιατέλα με φρέσκο βασιλικό

Βήμα 9

Το καρπάτσιο σφυρίδας είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ελιές
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή