Καρπουζόπιτα Μήλου εύκολο γλυκό

2015-06-19
Καρπουζόπιτα Μήλου εύκολο γλυκό
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια καταπληκτική και μοναδική παραδοσιακή συνταγή για κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα Μήλου εύκολο γλυκό θα βρεις παρακάτω. Είναι μια αρκετά παλιά συνταγή που την πήρα όταν είχα επισκεφθεί την Μήλο και την είχα δοκιμάσει και με είχε αφήσει άφωνη. Η εκτέλεση της είναι αρκετά απλή καθώς παίρνουμε την ψίχα του καρπουζιού αφού έχουμε βγάλει τα κουκούτσια, και τα αναμιγνύουμε με αλεύρι, μπέικιν και κανέλα. Βάζουμε το μείγμα αυτό σε αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο. Στο τέλος προσθέτουμε αν θέλουμε και σουσάμι που απογειώνει την γεύση της. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να θυσιάσεις ένα γλυκό καρπούζι και να φτιάξεις την πίτα αυτή και πραγματικά πιστεύω πως θα σε αποζημιώσει με την πρωτότυπη γεύση της. Καλή απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • ένα καρπούζι περίπου 4-5 κιλά
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
  • ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την πίτα)
  • μπαίκιν πάουντερ
  • αλεύρι όσο πάρει, ώστε να γίνει ένας πηχτός πολτός

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και αφού το καθαρίσουμε από τους σπόρους και τις φλούδες, το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια, το σφίγγουμε με τα χέρια μας να φύγει όλο το ζουμί, σε σουρωτό και το βάζουμε σε λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την κανέλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τη μπαίκιν (2 κουταλάκια του γλυκού), αλεύρι όσο πάρει (για να γίνει ένας πολτός όχι πολύ σφιχτός) και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά-καλά.

Βήμα 3

Έχουμε το ταψί λαδωμένο και αλευρωμένο, ρίχνουμε μέσα τον πολτό (το πάχος του να είναι περίπου 1 1/2 δάχτυλο) και ψήνουμε την πίτα σε φούρνο 180-200 βαθμών, για μία ώρα και ένα τέταρτο (όσο πιο πολύ ξεροψήνεται, τόσο πιο ωραία γίνεται).

Βήμα 4

Τη δοκιμάζουμε με το μαχαίρι (μπήγουμε το μαχαίρι και όταν βγεί τελείως στεγνό, τότε είναι έτοιμη).

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή