Καρυδοκουραμπιέδες της Αρκαδίας (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου)

2014-12-05
καρυδοκουραμπιέδες αρκαδιας αργυρως μπαρμπαρίγου
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια τέλεια συνταγή, οι καρυδοκουραμπιέδες της Αρκαδίας (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου) είναι μια παραδοσιακή συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε φέτος τα Χριστούγεννα. Είναι ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις των ξηρών καρπών και μπορείτε να το σερβίρεται σε ένα εορταστικό μπουφέ ή σαν επιδόρπιο μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
  • Μισό κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα ανθόνερο
  • Μισό κιλό καρυδόψιχα
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μαζί με το αλάτι

Βήμα 2

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε μισή κούπα ανθόνερο και την καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και 2 κουταλιές από τη μαρέγκα

Βήμα 5

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα

Βήμα 6

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να σφίξει

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε τα χέρια μας με λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε σε κουραμπιέδες

Βήμα 8

Τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς

Βήμα 9

Όταν κρυώσουν τους αλείφουμε με το υπόλοιπο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 10

Οι καρυδοκουραμπιέδες της Αρκαδίας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμοι

 

Tips

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή