Καρυδόπιτα με παγωτό και χωρίς γάλα της μαμάς

2015-09-19
karydopita-me-pagwto
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Σου στέλνω παρακάτω μια από τις αγαπημένες μου καρυδόπιτες που είναι μία πολύ νόστιμη εκδοχή που την έφτιαχνε η μαμά μου και την συνόδευε με παγωτό καϊμάκι. Είναι ένας υπέροχος συνδιασμός που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σου την προτείνω χωρίς σκέψη αν θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό το οποίο μπορείς να καταναλώνεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ, σαν γλυκό μετά το γεύμα αλλά και σαν συνοδευτικό του καφέ σου. Είναι μια κλασική και πολύ γευστική πρόταση που ο συνδυασμός των υλικών που φτιάχνουν την γεύση της καρυδόπιτας απογειώνεται εντελώς με το παγωτό καϊμάκι. Δοκίμασε την και πες μου την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • Για την καρυδόπιτα:
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 κούπες καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Με το μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το βούτυρο.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το καρύδι,, τη φρυγανιά, το μπείκιν και την κανέλα.

Βήμα 3

Με τα ασπράδια των αυγών φτιάχνουμε τη μαρέγκα και ρίχνουμε εναλάξ τη μαρέγκα και το μίγμα από τα καρύδια στα αυγά.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και βάζουμε το μίγμα να ψηθεί σε προθερμασμένο μέτρια φούρνο για περίπου 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.

Βήμα 5

Αφού ετοιμαστεί το μίγμα της καρυδόπιτας το βγάζουμε από το φούρνο μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 6

Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι για περιπου 5-10 λεπτά.

Βήμα 7

Τέλος σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα και τη συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή