Κασερόπιτα με τέσσερα τυριά και σόδα της γιαγιάς

2014-11-07
κασεροπιτα με 4 τυρια
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις κασερόπιτα με τέσσερα τυριά και σόδα της γιαγιάς, μια πολύ νόστιμη πίτα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Αρέσει σε όλους και βγαίνει πάντα υπέροχη. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει κανένα κομμάτι! Με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο θα φτιάξετε μια πίτα που είναι απολαυστική όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ! Τα παιδιά θα την λατρέψουν! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. γκούντα
  • 200 γρ. έμενταλ
  • 200 γρ. ένταμ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε και τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ

Βήμα 3

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε τα τυριά

Βήμα 4

Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και χαράσσουμε ελαφρά σε κομμάτια

Βήμα 5

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και με τη σόδα

Βήμα 6

Αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Βήμα 8

Η κασερόπιτα με τέσσερα τυριά και σόδα της γιαγιάς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποίησε τα τυριά της επιλογής σου αρκεί να είναι κίτρινα και να λιώνουν πολύ!
  • Μπορείς να επιλέξεις και άλλο φύλλο για την πίτα σου, αν και η σφολιάτα ταιριάζει πολύ
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή