Κασερόπιτα έυκολη με σιμιγδάλι και φύλλο σφολιάτας από τη Βέφα

2014-10-24
κασεροπιτα με φυλλο
  • Σερβίρεις : 8-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις κασερόπιτα έυκολη με σιμιγδάλι και φύλλο σφολιάτας από τη Βέφα, μια εύκολη πίτα που γίνεται πολύ νόστιμη. Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά ενώ μπορείς να την ετοιμάσεις γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο. Μια φανταστική πίτα για τα παιδιά, για πρωινό, για σνακ και για βραδινό. Θα μπορούσε σαν τη σερβίρεις και σε ένα εορταστικό τραπέζι, σε μπουφέ ή σε παιδικό πάρτι! Σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 1 αυγό
  • Λίγο βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπας ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180

Βήμα 2

Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας

Βήμα 3

Περνάμε τη σφολιάτα με βούτυρο

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τα τυριά, το σιμιγδάλι και το αυγό

Βήμα 5

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Σκεπάζουμε τη σφολιάτα με το μείγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο

Βήμα 7

Το βουτυρώνουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά

Βήμα 8

Η κασερόπιτα έυκολη με σιμιγδάλι και φύλλο σφολιάτας από τη Βέφα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποίησε ό,τι τυρί θέλεις!
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις σφολιάτα στη συγκεκριμένη συνταγή, για καλύτερο αποτέλεσμα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή