Καστανόπιτα γλυκό με σοκολάτα

2016-01-12
Καστανόπιτα γλυκό με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Φτιάξε και εσύ υπέροχη καστανόπιτα γλυκό με σοκολάτα ακολουθώντας την καταπληκτική συνταγή μου μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία πολύ αγαπημένη γευστική πρόταση που έχω δοκιμάσει πολλές φορές στο σπίτι και έχει στευθεί με μεγάλη επιτυχία μιας και όλοι έγλειφαν και τα δάχτυλα τους. Εύκολο λοιπόν στην παρασκευή του αποτελούμενο από οικονοικά υλικά που οι περισσότερες νοικοκυρές διαθέτουν στο ντουλάπι τους αυτό το γλυκάκι μοιάζει πολύ με ένα σιροπιαστό κέϊκ με υπέροχα αρώματα, γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας. Συνοδεύει υπέροχα τον απογευματινό καφέ ή τσάι σας, σερβίρετε ως επιδόρπιο σε κάποιο τραπέζι που θα οργανώσετε και είναι από τα γλυκά που θα λατρέψουν τα παιδιά. Περιμένω τις δικές σου εντυπώσεις μέσα από τον χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κούπες κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα καρυδόψιχα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη:
  • 3 σοκολάτες κουβερτούρας
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Αφού αφρατέψουν διαλύουμε τη σόδα και ρίχνουμε μέσα και το κονιάκ.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τώρα όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Αφού δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα φαρδύ μπολ και στο μίξερ χτυπάμε τώρα τα ασπράδια αυγών δημιουργώντας μία μαρέγκα την οποία με απαλές, κυκλικές κινήσεις και μία σπάτουλα θα ανσωματώσουμε στο μείγμα του μπόλ.

Βήμα 5

Αφού αναμείξουμε τα δύο μείγματα λοιπόν μεταφέρουμε το τελικό που θα δημιουργηθεί σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 6

Παράλληλα δημιουργούμε ένα σιρόπι σιγοβράζοντας τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να το δούμε να δένει, ενώ στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 7

Τέλος αφού βγαλουμε την καστανόπιτα μας από το φούρνο τη σιροπιάζουμε κατευθείαν και από πάνω περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα που έχουμε φτιάξει λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.

Βήμα 8

Το γλυκό μας αφού σταθεί και κρυώσει λιγάκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή