Καταϊφι απλό παραδοσιακό στο ταψί με φρέσκο βούτυρο και φύλλο μπακλαβά

2015-01-20
Καταϊφι απλό παραδοσιακό στο ταψί με φρέσκο βούτυρο και φύλλο μπακλαβά
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια φανταστική ηπειρώτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις το καταϊφι απλό παραδοσιακό στο ταψί με φρέσκο βούτυρο και φύλλο μπακλαβά θα βρεις παρακάτω από το βιβίο συνταγών των προγόνων μας στα ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Η συνταγή είναι με απλά υλικά και τοπική σπεσιαλιτέ πολλών ετών την οποία σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • μισό κιλό καταϊφι
  • 250 γραμ. φύλλο μπακλαβά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο ή 1 βιτάμ των 250 γραμ.
  • Γι ατο σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Χωρίζουμε το καταϊφι και το φύλλο στη μέση (σε δύο μέρη).

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βήμα 4

Στρώνουμε μέσα σε ορθογώνιο ταψί 25x40 εκ. βουτυρωμένο, τα μισά φύλλα μπακλαβά, αλείφοντας ένα - ένα με βούτυρο.

Βήμα 5

Απλώνουμε επάνω το μισό καταϊφι και σκεπάζουμε με το μίγμα της καρυδόψιχας.

Βήμα 6

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο καταϊφι και το ραντίζουμε με αρκετό βούτυρο.

Βήμα 7

Το σκεπάζουμε με 5 - 6 φύλλα μπακλαβά, αλλειμμένα με βούτυρο.

Βήμα 8

Χαράζουμε το καϊφι σε λωρίδες (δηλ. μόνο τα φύλλα).

Βήμα 9

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

Βήμα 10

Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο καϊφι όταν γίνει χλιαρό.

Βήμα 11

Έπειτα το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.

 

Μαγείρεψες αυτό το παραδοσιακό καταϊφι; Πες μας πως σου φάνηκε και αν έκανες κάποια παραλλαγή, παρακάτω στην σελίδα στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή