Κατιμέρια απο την Κω

2015-06-22
Κατιμέρια απο την Κω
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια νοστιμότατη και παραδοσιακή συνταγή για κατιμέρια από την Κω που τη θεωρώ μια από τις πιο ιδιαίτερες και απλές προτάσεις για κατιμέρια που σου έχουμε κάνει. Η ζύμη αυτή σε συνδυασμό με την κανέλα και το γαρύφαλλο που βάζουμε στο τέλος είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο το οποίο σου προτείνω να μαγειρέψεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου στα σχόλια στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 250 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλα σκόνη
  • λίγο αλάτι
  • βούτυρο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και με νερό, τόσο ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 2

Τη χωρίζουμε σε 12 ίσιες μπάλες.

Βήμα 3

Μία μία μπάλα την ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη.

Βήμα 4

Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο λιωμένο με πινέλο.

Βήμα 5

Γυρίζουμε κατόπιν το φύλλο και κάνουμε μία στριφτή λουρίδα, ενώνουμε τις δύο άκρες και κάνουμε ένα στριφτό στρογγυλό κουλούρι, όχι μεγαλύτερο από ένα πιάτο τσαγιού.

Βήμα 6

Βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι να κάψει, τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές, ένα ένα, τα κατιμέρια και τα βάζουμε σε πιάτα, ένα-ένα χωριστά.

Βήμα 7

Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή