Κατσίκι καπαμά

2014-06-04
Κατσίκι καπαμά
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη παραδοσιακή Καρπενησιώτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις το κατσίκι καπαμά όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και αφορά κυρίως γεύμα και είναι αρκετά θρεπτική. Συνοδεύεται με ρύζι ή με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • μισό κατσίκι το πάνω μέρο (χωρίς το κεφάλι και τα μπούτια)
  • 1 κιλό μαγκίπες (είδος κρεμμυδιού - μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • μία καλή χεριά μαϊντανός
  • μία συκωταριά (μαζί και τα εντεράκια)
  • βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας μέσα έξω καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Κόβουμε τις μαγκίπες ψιλές και τις βάζουμε στη φωτιά να πιούν το ζουμί τους.

Βήμα 3

Έχουν βράσει τα εντόσθια λίγο και τα κόβουμε και αυτά όπως στη μαγειρίτσα.

Βήμα 4

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα που είναι οι μαγκίπες και σωτάρουμε πρώτα τις μαγκίπες και στη συνέχεια τα εντόσθια και το μαϊντανό.

Βήμα 5

Ράβουμε το λαιμό καλά και βάζουμε μία μπουκιά ψωμί από μέσα.

Βήμα 6

Γεμίζουμε το αρνί με τα εντόσθια και το ράβουμε και από κάνω, πολύ κοντά, για να μην πάρει νερό μέσα.

Βήμα 7

Εδώ, το κοκκινίζουμε με βούτυρο (ολόκληρο), το βράζουμε μετά στην κατσαρόλα (για να κάνουμε και σούπα) και στη συνέχεια το περνάμε λίγο στο φούρνο για να πάρει χρώμα.

Βήμα 8

Αν δεν έχετε μεγάλη κατσαρόλα για να βράσει, θα το βάλετε στο φούρνο χωρίς να το κοκκινίσετε.

Βήμα 9

Το κατσίκι καπαμά είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή