Κατσίκι κρασάτο

2014-05-25
Κατσίκι κρασάτο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική συνταγή, σπεσιαλιτέ της Καρύστου σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις το κατσίκι κρασάτο και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου όταν το μαγειρέψεις.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι (από σπάλα)
  • 2 κρεμμύδια μικρά
  • 50 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μερίδες. Το τσιγαρίζετε με το βούτυρο σε κατσαρόλα, να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, καθαρισμένα αλλά ολόκληρα. Όταν μαραθούν και πάρουν χρώμα, το σβήνετε με κρασί.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοψήνεται. Προς το τέλος, προσθέτετε το λεμόνι και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Το κατσίκι κρασάτο είναι έτοιμο και συνοδεύεται ωραιότατα από πατάτες στο φούρνο ή από σπιτικές χυλοπίτες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή