Κατσίκι ριγανάτο

2015-07-25
Κατσίκι ριγανάτο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια κλασική συνταγή για κατσίκι το οποίο είναι ριγανάτο στο φούρνο και εξαιρετικό. Είναι από τις πιο παλιές εκδοχές για κατσίκι και παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά παραμένει διαχρονική καθώς είναι απλούστατη και νοστιμότατη. Για να την ετοιμάσεις αρχικά βάζεις σκόρδο μέσα στο κατσίκι τρυπώντας το και στη συνέχεια το βάζεις σε ταψί με λίγο νερό και λάδι και το ψήνεις. Ετοιμάζεις με έναν διαφορετικό τρόπο τη ρίγανη καθώς την ζεματάς με αλάτι και την ρίχνεις στο κατσίκι και το αφήνεις να ψηθεί για δύο ώρες. Αν δεν βάλεις και πατάτες μέσα στο φούρνο, το συνοδεύεις είτε με πατάτες τηγανιτές είτε σκέτο με σαλάτα και έχεις ένα νοστιμότατο και υγιεινό γεύμα.

Υλικά

  • 1/4 κατσίκι μπροστινό μέρος
  • 10 χειρόβολα ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 του κιλού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, του φυτεύουμε το σκόρδο, το βάζουμε σε ταψί με ελάχιστο νερό, περιχύνουμε με λάδι και το φουρνίζουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τη φρέσκια ρίγανη - πετώντας τα κοτσάνια - και τη ζεματάμε, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, της ρίχνουμε κρύο νερό, την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντάς την ώσπου να μείνει στεγνή και την πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλατάκι.

Βήμα 3

Όταν το κρέας ροδίσει και πάρει να τσιμπιέται ρίχνουμε και τη ρίγανη μέσα στο ψητό και αφήνουμε να σιγοψηθεί 2 ώρες περίπου.

Βήμα 4

Αν θέλουμε, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνουμε και λίγη ντομάτα με νερό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή