Κατσικάκι γεμιστό Μυτιλήνης

2014-05-13
Κατσικάκι γεμιστό Μυτιλήνης
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια καταπληκτική, πολύ νόστιμη και θρεπτική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις το κατσικάκι γεμιστό Μυτιλήνης σου παρουσιάζω παρακάτω απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε να το φτιάξεις και στείλε μου σχόλια, εντυπώσεις και παρατηρήσεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • μισό κατσίκι (το εμπρός)
  • 1 συκωταριά
  • μισό κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθο
  • μάραθο
  • πιπέρι, αλάτι
  • λίγη ντομάτα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση και την καβουρδίσουμε με λίγο λάδι (1 φλιτζάνι του τσαγιού), αλατίζουμε το μισό κατσίκι και το πιπερώνουμε.

Βήμα 2

Το γεμίζουμε με τη γέμιση, (δηλ. τη συκωταριά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, μάραθο, ντομάτα) ράβουμε καλά το άνοιγμα και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με λάδι.

Βήμα 3

Το ροδίζουμε από όλες τις μεριές, προσθέτοντας το νερό λίγο - λίγο μέχρι να βράσει το κρέας, να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Τα τεμαχίζουμε (αφού βγάλουμε τις κλωστές) και το σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας γύρω - γύρω τα κομμάτια του κρέατος και στη μέση τη γέμιση.

Βήμα 5

Το κατσικάκι γεμιστό Μυτιλήνης είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή