Κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και φασολάκια

2014-06-08
Κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη και υγιεινή σπεσιαλιτέ της Ευρυτανίας για να μαγειρέψεις την συνταγή για κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και φασολάκια με τον τρόπο που το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή τυπικά είναι ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή αλλά μπορείς να την φτιάξεις όλους τους μήνες του χρόνου και σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Όταν την φτιάξεις, στείλε μου τα σχόλια, τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κατσίκι
  • 3 μέτριες ντομάτες φρέσκες
  • 400 γραμ. φασολάκια
  • 400 γραμ. κρεμμύδια
  • 1 κολοκυθάκι μικρό φρέσκο
  • 300 γραμ. λάδι
  • πιπέρι, αλάτι
  • φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα και βράζει, μέχρις ότου αρχίζει να κόβεται κάπως.

Βήμα 3

Ρίχνουμε, τότε , το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και τις 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τα υλικά να βράσουν επί 15 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κρεμμύδια χαρακωμένα σε σχήμα σταυρού (ολόκληρα), το κολοκυθάκι σε κομματάκια και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι που τα φασολάκια να λιώνουν.

Βήμα 5

Την ώρα που βράζουν, ελέγχουμε το νερό της κατσαρόλας να είναι το κανονικό (όχι πολύ λίγο αλλά ούτε πάρα πολύ).

Βήμα 6

Το κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή