Κατσικάκι με ρύζι στο φούρνο

2014-05-08
Κατσικάκι με ρύζι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή από την Χαλκιδική θα βρεις παρακάτω για να μαγειρέψεις το κατσικάκι με ρύζι στο φούρνο, όπως ακριβώς το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Όταν την μαγειρέψεις την συνταγή, στείλε μου τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μισό κιλό ρύζι
  • 3 - 4 φυλλαράκια δυόσμος
  • αλάτι - πιπέρι
  • λάδι
  • βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κατσικάκι με 1 1/2 κιλό νερό επί 20 λεπτά.

Βήμα 2

Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (ελάχιστα) και προσθέτουμε το ρύζι - άνηθο - δυόσμο - αλάτι - πιπέρι και σωτάρουμε πάλι ελάχιστα.

Βήμα 3

Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε το κατσικάκι με το ζουμί του (το νερό) και τα υπόλοιπα (κρεμμυδάκι - ρύζι - άνηθο - δυόσμο κλπ.)

Βήμα 4

Τοποθετούμε πάνω στο κατσικάκι βούτυρο και το ψήνουμε σε φούρνο 250 C, επί 1 ώρα.

Βήμα 5

Το κατσικάκι με ρύζι στο φούρνο είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή