Κεικ αλμυρό με πιπεριές

2015-10-22
keik-almuro-me-piperies
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η πρόταση για κεικ που σου κάνω παρακάτω αφορά ένα αλμυρό κέικ που σίγουρα θα το λατρέψουν όλοι. Μία εύκολη συνταγή που έχει σαν γέμιση 2 ειδών πιπεριές και σίγουρα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς ούτε οι μκροί φίλοι μας που οι περισσότεροι τις αποφεύγουν. Το στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με τα αυγά, την παρμεζάνα, τις πιπεριές φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές, το βιτάμ, το αλέυρι καθώς και το αλάτι με το πιπέρι δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό, αρκετά ιδιαίτερο και πολύ γευστικό που δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί κάποιος. Η διαδικάσια πολύ απλή που σίγουρα αξίζει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο Βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε σε σχήμ κύβου τις πιπεριές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στομίξερ χτυπάμε το βιτάμ μέχριν αφρατέψει. Μόλις το μίγμα αυτό είναι έτοιμο ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, το τυρί, τις πιπεριές, σταδιακά προσθέτουμε το αλέυρι, 1 πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το καλό χτύπημα.

Βήμα 3

Παίρνουμε μία φόρμα την αλευρώνουμε καλά, την αλέιφουμε με βιτάμ και μόλις το μίγμα είναι έτομο περιχύνουμε τη φόρμα και το απλώνουμε καλά.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή