Κεικ με λάδι, αυγά, γάλα, πορτοκαλάδα και λεμόνι

2015-04-10
Κεικ με λάδι, αυγά, γάλα, πορτοκαλάδα και λεμόνι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια καταπληκτική και απλούστατη πρόταση για να φτιάξεις κέικ με λάδι, αυγά, γάλα, πορτοκαλάδα και λεμόνι θα βρεις παρακάτω. Είναι μια συνηθισμένη πρόταση σε σχέση με τις συνταγές για κέικ που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας καθώς πρόκειται για κέικ λαδιού στο οποίο έχουν προστεθεί διάφορα υλικά που απογειώνουν την γεύση του όπως η πορτοκαλάδα και το λεμόνι. Είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση ιδανική για το πρωινό σου γεύμα ή για το σνακ σου σαν δεκατιανό ή απογευματινό και σε προτρέπω να την φτιάξεις, να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για την συνταγή.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
  • ροδόσταμο (ανθόνερο)
  • ξύσμα πορτοκαλιού και λίγος χυμός
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ
  • άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε καλά το λάδι με την ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους καλά, το γάλα, το ροδόσταμο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, τη μπαίκιν, τη βανίλια, το κονιάκ και τελευταία τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε να ενωθούν.

Βήμα 4

Αλείφουμε τη φόρμα με λάδι, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 5

Ψήνουμε το κέικ σε ελαφρό φούρνο.

Βήμα 6

Όταν ψηθεί και κρυώσει το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή