Κεικ χριστουγέννων

2015-12-11
keik-xristougennwn
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Καλές μου φίλες καλημέρα σας. Τα Χριστούγεννα όπως έχουμε παραδεχτεί όλες μας, δεν μπορούν να υπάρξουν, δεν νοούνται, χωρίς να έχουν γίνει κατά τη διάρκειά τους, αμαρτίες. Και μια είναι η αμαρτία, την οποία δεν θα κόψει καμία μας ποτέ, τα γλυκά. Σήμερα, όσο προλαβαίνουμε με τα Χριστούγεννα να απέχουν μια ανάσα, θα σας προτείνω ένα κλασσικό και αγαπημένο γλυκάκι, που όλες μας φτιάχνουμε και πέραν των εορταστικών ημερών. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, κεικ χριστουγέννων. Είναι ένα κέικ που σας δίνει, όπως θέλω πάντα να γίνεται, την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε, να προσθέσετε την δική σας πινελιά με βάση αυτά που προτιμούν τα μέλη της οικογένειά σας. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε την γέμιση της επιλογής σας, το χρώμα, την γεύση και το άρωμα της ζαχαρόπαστα που θα στολίσει το κέικ σας, ή αν θα δοκιμάσετε να φτιάξετε κέικ φρούτων. Όποια και να είναι η τελική σας απόφαση, το κέικ αυτό είναι δεδομένο ότι θα σας συνοδέψει κάθε στιγμή της ημέρας, μετά το φαγητό ή με το καφέ σας. Γεμίστε με απόλαυση, χαρά και γεύσεις τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όσους το δοκιμάσουν. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με χαμόγελα!

 

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 βιτάμ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. φρουί γλασέ
  • 6 κ.σ. κονιάκ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. τσιπς σοκολάτας
  • 1/2 φλ. ξερά κράνμπερυ
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. φουντούκια και καρύδια σπασμένα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 γερή πρέζα γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Για την κρέμα:
  • 1 κουπάκι τυρί κρέμα
  • 1/2 βιτάμ
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο άρωμα βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα φρούτα, τα τσιπς σοκολάτας, τους ξηρούς καρπούς, τα βρέχουμε με το κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με λίγο από το αλεύρι της συνταγής.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής αλευρωμένα και ανακάτεουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Βήμα 4

Παίρνουμε τη φόρμα την αλείφουμε με το βιτάμ, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τοποθετούμε το μίγμα μέσα σε αυτή και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Κρέμα: Στο μίξερ ρίχνουμε το βιτάμε, το χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.

Βήμα 7

Τέλος μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, καλύπτουμε το κεικ ομοιόμορφα και το στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή