Κελαηδί συνταγή με μοσχάρι

2014-05-18
Κελαηδί συνταγή με μοσχάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη και γευστική σπεσιαλιτέ από την Λάρισα σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις το κελαηδί συνταγή με μοσχάρι ακριβώς όπως την αναφέρει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Όταν την απολαύσεις στείλε μου τη γνώμη σου και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψαχνό από τρυφερό μοσχάρι
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 5 - 6 πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες στρογγυλές
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
  • 250 γραμ. τυρί (φέτα)
  • 2 φλιτζάνες λάδι
  • 1 φλιτζάνα νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στρώνουμε στο ταψάκι του φούρνου 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, δύο πατάτες σε φέτες λεπτές, μία σειρά κρέας μοσχάρι τρυφερό σε φέτες, μία σειρά ψιλοκομμένες πιπεριές (5 - 6), δύο μελιτζάνες στρογγυλές, ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας και μία ντομάτα ολόκληρη ψιλοκομμένη, χωρίς τη φλούδα, 250 γραμ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη και σκορπισμένη από πάνω και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Το περιχύνουμε τέλος με δύο φλιτζάνες λάδι και το φουρνίζουμε σε φούρνο ζεστό, 1 1/2 ώρα περίπου, με μία φλιτζάνα νερό.

Βήμα 3

Το κελαηδί συνταγή με μοσχάρι γίνεται πολύ ωραίο, σωστός μεζές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή