Κεμπάπ γιαουρτλού πολίτικο στο φούρνο

2015-11-20
kempap-giaourtlou-politiko-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Καλησπέρα φίλες μου. Σήμερα, αποφάσισα να ανατρέξω στο παρελθόν, σε μια από τις παλιότερες κουζίνες, την πολίτικη. Και πολίτικη κουζίνα σημαίνει ατελείωτα αρώματα, μπαχαρικά και έντονες γεύσεις. Έτσι θα ήθελα να προτείνω το κεμπάπ που σκέφτηκα για εσάς. Όπως έχω επισημάνει στο παλαιότερα, θέλω οι συνταγές να σας δίνουν το περιθώριο του αυτοσχεδιασμού. Έχετε και εδώ, λοιπόν, τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το κεμπάπ όπως το επιθυμείτε εσείς, χρησιμοποιώντας το μπαχαρικό της προτίμησή σας για καυτερό ή όχι αποτέλεσμα, κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό, γιαούρτι με λιπαρά ή όχι. Θα έχετε δημιουργήσει ένα παραδοσιακό, έντονα γευστικό και ταξιδιάρικο πιάτο, που θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα και τον ουρανίσκο με απόλαυση. Ακόμα να την αρχίσετε?

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 25 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 4 γρ. κύμμινο τριμμένο
  • 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο
  • 5 γρ μπούκοβο καυτερό
  • 5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 2 γρ. τσιμένι
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τη σάλτσα:
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε του κιμάδες, τα αυγά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το γάλα, το αλάτι, τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι, το μπούκοβο, το τσιμένι, τη ρίγανη, το μαϊντανό τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο και μόλις κάψουν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτα, τον μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και ρίχνουμε το κόκκινο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Τέλος μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα σερβίρουμε με πίτες, γιαούρτι και δυόσμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή