Κεμπάπ σόγιας λεμονάτο με ρύζι στο φούρνο

2015-11-11
kempap-sogias-lemonato-me-ryzi
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αγαπητές φίλες μου, καλησπέρα. Αποφάσισα σήμερα να σας προτείνω ένα κεμπάπ πολύ γευστικό, εύκολο και θρεπτικό φαγητό. Αναφέρομαι στο κεμπάπ σόγιας, που θα το κάνουμε λεμονάτο συνοδευόμενο από ρύζι. Στο φαγητό αυτό, αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε τον κιμά της επιλογή σας, μοσχαρίσιο ή χοιρινό. Στον κιμά αυτό, προσθέτουμε ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό όσπριο, την σόγια. Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών φυτοχημικών ουσιών, με μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα, όπως ο φωσφόρος, το κάλιο, ο σίδηρος, το ασβέστιο, κ.α., ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη. Επιπλέον, αναφορικά με το ρύζι, θα πρότεινα το Βasmati, ρύζι το οποίο είναι χαμηλό σε θερμίδες. Έχετε, λοιπόν, μπροστά σας ένα άκρως γευστικό και θρεπτικό πιάτο, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κεμπάπ σόγιας
  • 4 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/3κουπας ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμονί

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο.

Βήμα 2

Σε μία λεκάνη μουλιάζουμε τα κεμπάπ και τα στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα κεμπάπ, τη σόγια, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το λεμόνι, το κόλιανδρο, το βούτυρο, τη ρίγανη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και συνοδέυουμε με ρύζι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή