Κερασόπιτα με μαρμελάδα αφράτη

2015-08-08
Κερασόπιτα με μαρμελάδα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Φτιάξε μία απίστευτα νόστιμη κερασόπιτα με μαρμελάδα κερασιού ακολουθώντας την συνταγή για κερασόπιτα που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό ως προς την παρασκευή του με αγνά και κυρίως οικονομικά υλικά το οποίο μπορείς να σερβίρεις ως επιδόρπιο σε τραπέζι με φίλους ή να το φτιάξεις για την οικογένια η οποία θα ξετρελαθεί. Όπως θα διαπιστώσεις και εσύ διαβάζοντας τη συνταγή μου η σπιτική αυτή κερασόπιτα μοιάζει πολύ με τις τάρτες που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε καθώς ακολουθούμε παρόμοια διαδικασία παρασκευής. Ο συνδυασμός φρέσκων κερασιών με μαρμελάδα κεράσι είναι αυτός που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα της πρότασης μου. Θα χαρώ να λάβω τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 500 γραμ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. βούτυρο
  • 8 κουταλιές σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 6 αυγά χωριστά

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και στη συνέχεια προσθέτω και το μπέικιν, το βούτυρο και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μπόλ χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, την οποία και προσθέτω στον κάδο του μίξερ με προσεκτικές, απαλές κινήσεις.

Βήμα 3

Αφού έχω βουτυρώσει και αλευρώσει το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσω, απλώνω το μείγμα του μίξερ και από πάνω μία στρώση μαρμελάδα.

Βήμα 4

Ψήνω για 10 λεπτά το γλυκό και στη συνέχεια το βγάζω, απλώνω πάνω από τη μαρμελάδα τα κεράσια και ξαναψήνω για άλλα 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5

Αφού ψηθεί η κερασόπιτα μου και την αφήσω να κρυώσει αν θέλω την περιχύνω με την υπόλοιπη μαρμελάδα την οποία μαζί με το χυμό λεμονιού την ζέστανα για μερικά λεπτά στο μπρίκι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή