Κεφαλόπουλα στο φούρνο με πατάτες και καρότα

2014-03-28
Κεφαλόπουλα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια καταπληκτική, θρεπτική, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις κεφαλόπουλα στο φούρνο με πατάτες και καρότα σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κεφαλόπουλα ή φαγκρί
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • μισό κιλό πατάτες
  • 5-6 καρότα
  • μία ρίζα σέλινο
  • 3 λεμόνια
  • 2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε στη λεκάνη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ξύδι.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χορταρικά. Κόβουμε τα καρότα ψιλές φετούλες, ψιλοκόβουμε το σέλινο και τα κρεμμύδια, τις πατάτες κυδωνάτες και τα ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Στρώνουμε το μίγμα στο ταψί, από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια, τα περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μία ώρα περίπου, ώσπου να βράσουν τα χορταρικά, να ροδίσει το ψάρι και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.

Βήμα 5

Τα κεφαλόπουλα στο φούρνο είναι έτοιμα και τα σερβίρουμε σε κάθε άτομο μία φέτα ψάρι με λίγα χορταρικά και μαγιονέζα.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή