Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα

2014-05-23
Κεφτεδες με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια απολαυστική συνταγή για κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα, ένα πολύ νόστιμο φαγητό που είναι ιδανικό για τα μεσημέρια της Κυριακής!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. ντοματοχυμός

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Πλάθουμε σε κεφτέδες και αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο

Βήμα 3

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό

Βήμα 6

Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα

Βήμα 7

Προσθέτουμε τους κεφτέδες και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 8

Οι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή