Κεφτέδες με μαυρομάτικα

2014-07-06
Κεφτεδες με μαυροματικα
  • Σερβίρεις : 3-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξεις κεφτέδες με μαυρομάτικα φασόλια για την Σαρακοστή αλλά και για όλο το χρόνο που θέλεις να απολαύσεις ένα υγιεινό μεζέ!

Υλικά

  • 250-300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας μαιντανό
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε σε ένα μούλτι ή με μίξερ χειρός τα φασόλια

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Το αλεύρι το βάζουμε στο τέλος, όσο χρειάζεται για να μπορέσουμε να πλάσουμε το μείγμα μας σε κεφτέδες (δεν τους κάνουμε σφιχτούς)

Βήμα 4

Τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ή τους ψήνουμε στο φούρνο

Βήμα 5

Οι κεφτέδες με μαυρομάτικα είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και σκόρδο!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή