Κεφτέδες Σμυρναίικοι με μπακαλιάρο

2014-03-22
Κεφτέδες Σμυρναίικοι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια φανταστική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις κεφτέδες Σμυρναίικους με μπακαλιάρο θα βρεις παρακάτω για να μου σχολιάσεις τις εντυπώσεις σου και να μου γράψεις αν έκανες κάτι διαφορετικό στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 μέτριος μπακαλιάρος παστός
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό - αλεύρι
  • λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλύκου σόδα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αποβραδίς βάζουμε το μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό και τον αφήνουμε να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζοντας δυο-τρείς φορές το νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα, που θα τον μαγειρέψουμε, τον βγάζουμε από τη λεκάνη, τον ξεπλένουμε με καθαρό νερό, τον κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό στη φωτιά να βράσει καλά.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο και όταν έχει κάπως κρυώσει ο μπακαλιάρος, τον ξεφλουδίζουμε, του βγάζουμε τα κόκαλα, τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ανάλογο αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε όλα μαζί καλά, ώστε να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 5

Τηγανίζουμε τους μπακαλοκεφτέδες μας σε λάδι καυτό, παίρνοντας από το μίγμα κουταλιά - κουταλιά.

Βήμα 6

Οι κεφτέδες Σμυρναίικοι είναι έτοιμοι και σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή