Κεφτεδάκια από γαύρο

2013-04-27
κεφτεδακια απο γαυρο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική από τα συνηθισμένα συνταγή. Τα κεφτεδακια απο γαυρο είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα μαγέψει τους πάντες. Με ένα ιδιαίτερο άρωμα και μια καταπληκτική γεύση που θα τους κερδίσει όλους. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και γράψε μου τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 10 φιλετάκια γαύρου καθαρισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα τουρσί ψιλοκομμένη
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • γάλα
  • αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις τα φιλετάκια γαύρου με το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτεις το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύεις.

Βήμα 3

Ρίχνεις τον άνηθο και ανακατέυεις.

Βήμα 4

Προσθέτεις γάλα και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Βήμα 5

Ρίχνεις στο μείγμα τις ντομάτες.

Βήμα 6

Προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 7

Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 8

Τηγανίζεις σε ελαιόλαδο και στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 9

Αφήνεις τα κεφτεδάκια να ηρεμήσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια τα κεφτεδακια απο γαυρο είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Ταιριάζουν υπέροχα με τσιπουράκι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή