Κεφτεδάκια από Μπακαλιάρο

2013-04-26
κεφτεδακια απο μπακαλιαρο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ νόστιμη και θρεπτική συνταγή. Τα κεφτεδακια απο μπακαλιαρο θα τα λατρέψουν ακόμη και αυτοί που δεν αγαπούν το ψάρι. Η γεύση τους αλλά και το άρωμά τους είναι τόσο ιδιαίτερο που σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και ξεψαχνισμένο με τα χέρια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις τον ξεψαχνισμένο μπακαλιάρο σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο και αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Βάζεις και τα αυγά και ανακατεύεις καλά με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Προσθέτεις τη μισή μπύρα και αλεύρι τόσο ώστε να βγει ένας παχύρευστος χυλός.

Βήμα 5

Αν πήξει πολύ το μείγμα πρόσθεσε κι άλλη μπύρα.

Βήμα 6

Σκεπάζεις το μπωλ με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να δέσει.

Βήμα 7

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Βήμα 8

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 9

Μπράβο σου! Τα κεφτεδακια απο μπακαλιαρο είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Τα κεφτεδάκια ταιριάζουν θαυμάσια με σκορδαλιά ή με κάποιο ντιπ ψαρικών.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή