Κεφτεδάκια Γαλοπούλας

2013-05-16
κεφτεδακια γαλοπουλας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ έξυπνη και νόστιμη συνταγή. Τα κεφτεδακια γαλοπουλας είναι μια πολύ θρεπτική ιδέα που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Ιδανική ιδέα και για μπουφέ ή πάρτυ. Συνοδεύεται υπέροχα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Μην ξεχάσεις όταν τα δοκιμάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε πολύ ψιλό καρέ
  • 800 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 350 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε 200 ml γάλα για 3 λεπτά
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκειά σάλτσα τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σωτάρεις με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 6 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Κατεβάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει λίγο το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ βάζεις τον κιμά, το ψωμί μαζί με το γάλα, τη σάλτσα τσίλι, τη ντομάτα, τα αυγά, το λεμόνι, τη ρίγανη και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Αλατοππερώνεις και ζυμώνεις γρήγορα γιατί ο κιμάς των πουλερικών κολλάει στα χέρια.

Βήμα 5

Ρίχνεις το μαϊντανό και ζυμώνεις πάλι.

Βήμα 6

Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου και τα αλευρώνεις.

Βήμα 7

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Βήμα 8

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια τα κεφτεδακια γαλοπουλας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή