Κεφτεδάκια Γιαουρτλού

2013-05-26
κεφτεδακια γιαουρτλου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή. Τα κεφτεδακια γιαουρτλου θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους με τον υπέροχο συνδυασμό διαφορετικών γεύσεων. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να προσφέρεις σε όλη την οικογένεια και τους φίλους. Μην ξεχάσεις όταν τους δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια, να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κιμάς από αρνί περασμένος 4 φορές
  • 300 γραμμάρια κιμάς χοιρινός περασμένος 4 φορές
  • 400 γραμμάρια κιμάς από μοσχάρι περασμένος 4 φορες
  • 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας έτοιμη
  • λίγα μυρωδικά για τη σάλτσα (ρίγανη, μαϊντανός, κανέλα)
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 πίτες για σουβλάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις τους κιμάδες με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Πλάθεις τους κεφτέδες σου σχετικά μεγάλους και τους βάζεις στο γκριλ να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Βήμα 3

Ταυτόχρονα έχεις βάλει και ζεσταίνεις τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις και τα μυρωδικά, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και βράζεις να δέσει λίγο και να μην έχει πολλά υγρά.

Βήμα 4

Αλοίφεις τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα και τις ψήνεις σε τηγάνι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Σε ένα πιάτο βάζεις πρώτα την πίτα, από πάνω 3 κεφτέδες, γιαούρτι και σάλτσα.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια τα κεφτεδάκια γιαουρτλού είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να γαρνίρεις με κομματάκια καυτερής πιπεριάς ή αν δεν το θέλεις τόσο πικάντικο, μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις εσύ τη σάλτσα ντομάτας που σου αρέσει αντί να βάλεις την έτοιμη.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή