Κεφτεδάκια Ικέα

2014-05-26
κεφτεδακια ικεα
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια Ικέα, τα σουηδικά κεφτεδάκια που πολλοί αγάπησαν από το μενού των γνωστών πολυκαταστημάτων!

Υλικά

  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • Μισή κούπα γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
  • Μισή κούπα νερό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φρυγανιά τριμμένη
  • 2 μικρές βρασμένες πατάτες
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζωμός βοδινού
  • 1/4 κουτ.γλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε σε μία κουταλιές βούτυρο το κρεμμύδι

Βήμα 2

Το ρίχνουμε στις βρασμένες πατάτες και λιώνουμε με ένα πιρούνι

Βήμα 3

Προσθέτουμε στις πατάτες τον κιμά, το αυγό, το γάλα, τη φρυγανιά, το νερό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε βούτυρο

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο

Βήμα 6

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια!

Βήμα 10

Τα κεφτεδάκια Ικέα είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να τα σερβίρεις σκέτα ή με τη σάλτσα της επιλογής σου!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή