Κεφτεδάκια με λαχανικά και κινόα

2014-03-30
κεφτεδακια με λαχανικα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Ένα υπέροχο χορτοφαγικό πιάτο που είναι ιδανικό και για τις μέρες της Σαρακοστής. Τα κεφτεδακια με λαχανικα είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά!

Υλικά

  • Μισή κούπα κινόα
  • Μισή κούπα νερό
  • 5 μεγάλα μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ.γλ. κουκουνάρι
  • 2 αυγά
  • Μισό κουτ.γλ.ρίγανη
  • Μισό κουτ.γλ.δενδρολίβανο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κινόα με το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Σε ένα τηγάζι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σπανάκι με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά

Βήμα 6

Προσθέτουμε 1 αυγό και τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 7

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί

Βήμα 8

Χτυπάμε ένα αυγό και το περνάμε πάνω από τα κεφτεδάκια

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανιστά

Βήμα 10

Τα κεφτεδάκια με λαχανικά είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή