Κιμαδόπιτα Γιαννιώτικη παραδοσιακή Θρακιώτικη με τυριά

2014-12-12
κιμαδοπιτα γιαννιωτικη
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις κιμαδόπιτα γιαννιώτικη παραδοσιακή Θρακιώτικη με τυριά , μια παραδοσιακή πίτα που είναι πολύ χορταστική και γευστική. Μπορείς να την απολαύσεις αντί για γεύμα, σαν ορεκτικό αλλά και σαν βραδινό. Γίνεται πολύ νόστιμη και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Θα αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1,5 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά
  • Γάλα
  • Τυρί τριμμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κανέλα
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4-5 παξιμάδια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό

Βήμα 4

Ρίχνουμε αλάτι, κανέλα, πιπέρι και τον μαϊντανό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς

Βήμα 6

Βουτάμε τα παξιμάδια σε γάλα και τα τρίβουμε στον κιμά

Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και τα αυγά χτυπημένα

Βήμα 8

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα που έχω λαδώσει ενδιάμεσα

Βήμα 9

Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που περνάμε και αυτά με λάδι ένα-ένα

Βήμα 10

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45-50 λεπτά

Βήμα 11

Η κιμαδόπιτα Γιαννιώτικη παραδοσιακή Θρακιώτικη με τυριά είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φύλλο θέλεις, συνήθως γίνεται με κρούστα αλλά και χωριάτικο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή