Κιμαδόπιτα λαχταριστή με γιαούρτι και έτοιμο φύλλο της Σοφίας

2014-12-05
κιμαδοπιτα με γιαουρτι και ετοιμο φυλλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις κιμαδόπιτα λαχταριστή με γιαούρτι και έτοιμο φύλλο της Σοφίας, μια πίτα που μπορείς να την σερβίρεις αντί για γεύμα το μεσημέρι αλλά και σαν βραδινό. Η γέμιση είναι πεντανόστιμη και κρεμώδης και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι! Είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία της και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Μισή κούπα γάλα
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • 2 κουτ.σούπας φρυγανιά ή βρεγμένο παξιμάδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλ. δυόσμος

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τη σφολιάτα

Βήμα 3

Χτυπάμε το ένα αυγό και αλείφουμε

Βήμα 4

Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε τον κιμά, με το αλεύρι, το τυρί, τον άνηθο, τα κρεμμύδια, τη φρυγανιά

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα αυγά με το γάλα

Βήμα 7

Ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στο ψημένο φύλλο

Βήμα 9

Σκεπάζουμε με το άλλο και το χαράσσουμε σε κομμάτια με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι

Βήμα 10

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 11

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με χυμό λεμόνι (όσο θέλουμε)

Βήμα 12

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε δυόσμο

Βήμα 13

Σερβίρουμε την πίτα μαζί με τη σάλτσα από γιαούρτι

Βήμα 14

Η κιμαδόπιτα λαχταριστή με γιαούρτι και έτοιμο φύλλο της Σοφίας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποίησε κάποιο άλλο φύλλο αν δεν έχεις σφολιάτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή