Κιμαδόπιτα με κρέμα γάλακτος και κρεμμύδια χωρίς τυρί του Δημήτρη

2014-12-09
κιμαδοπιτα με κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πεντανόστιμη κιμαδόπιτα με κρέμα γάλακτος και κρεμμύδια χωρίς τυρί του Δημήτρη με πλούσια γέμιση που λιώνει στο στόμα! Μια εξαιρετική πίτα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια ή τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι. Είναι αρκετά χορταστικά αν και πολλοί την σερβίρουν ως ορεκτικό ενώ άνετα μπορεί να αντικαταστήσει το μεσημεριανό. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 700 γρ. κιμάς
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο και σοτάρουμε τον κιμά

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με λίγο νερό μέχρι να απορροφηθεί για 20-25 λεπτά

Βήμα 3

Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα λαδωμένα

Βήμα 6

Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που αλείφουμε επίσης με λάδι

Βήμα 7

Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 8

Η κιμαδόπιτα με κρέμα γάλακτος και κρεμμύδια χωρίς τυρί του Δημήτρη είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν το προτιμάς μπορείς να κόψεις το φύλλο και να φτιάξεις μικρά, ατομικά πιτάκια!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή