Κιμαδόπιτα με λαχανικά, ντομάτα και πράσο από την Αργυρώ

2014-11-27
κιμαδοπιτα με λαχανικα αργυρω
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια τέλεια συνταγή, η κιμαδόπιτα με λαχανικά, ντομάτα και πράσο από την Αργυρώ, γίνεται πάντα πεντανόστιμη και πολύ εύκολα. Τα υλικά της γέμισης συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους και κάνουν ένα πραγματικά λαχταριστό αποτέλεσμα. Δύσκολα θα μείνει κομμάτι όταν θα την βγάλετε από το φούρνο. Αρέσει πολύ στα παιδιά και μπορείτε να τη σερβίρετε το μεσημέρι μαζί με σαλάτα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Μισό φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Έτοιμο παραδοσιακό φύλλο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρασί

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά

Βήμα 6

Ρίχνουμε το καρότο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 8

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε πάνω ένα φύλλο

Βήμα 9

Βάζουμε πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο

Βήμα 10

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια

Βήμα 11

Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά

Βήμα 12

Η κιμαδόπιτα με λαχανικά, ντομάτα και πράσο από την Αργυρώ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Εάν η γέμιση σου βγει νερουλή, ρίξε λίγη φρυγανιά τριμμένη!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή