Κιμαδόπιτα με πουρέ πατάτας της Μάρας

2015-10-05
kimadopita-me-patates
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια από τις ωραιότερες συνταγές για κιμαδόπιτα την κάνει η κολλητή μου η Μάρα. Πρόκειται για μία πίτα που συνδυάζει τρία αγαπημένα υλικα κιμά, πουρέ πατάτας και φυσικά σφολιάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τόσο νόστιμη και εύκολη στη παρασκευή της που σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας πίτες. Ο κιμάς, ο πουρές πατάτας, οι πιπεριές, το τυρί κρέμα, το βούτυρο, ο χυμός ντομάτας, το γλυκό κρασί, η πάπρικα σε συνδυσμό με τα υπόλοιπα μυρώδικα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα ξετρελάνουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας. Μπορείς να την σερβίρεις σε μικρά κομμάτια σαν ορεκτικό ή σαν μέρος ενός μπουφέ, καθώς επίσης και να την συνοδέψεις με μια από τις σαλάτες λαχανικών και να ετοιμάσεις ένα από τα γεύματα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 600 γρ. κιμά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 3-4 πιπεριές κέρατο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και ρίχνουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα μέχρι ναβράσουν καλά και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιαγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και αυτός. Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνουμε το χύμο από ντομάτα, το κρασί, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ και τις λιώνουμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε το το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το αλάτο, το πιπερι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε πολύ καλά, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τον κιμά, περιχύνουμε πάνω από τον κιμά τον πουρέ πατάτας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω.

Βήμα 5

Τέλος λαδώνουμε την πίτα με ένα πινέλο, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λετπά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή