Εύκολη κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο με κασέρι και σάλτσα ανοιχτή

2015-10-18
kimadopita-xwris-fullo
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μία πολύ νόστιμη εκδοχή της κιμαδόπιτας χωρίς φύλλο που είναι εξίσου νόστιμη και απολαυστική. Τη θέση του φύλλου παίρνει μία λαχαριστή κρούστα που περιέχει ντομάτες σε ροδέλες, πιπεριά πράσινη, κασέρι, αυγά, αλάτι, πιπέρι. Η κρούστα σε συνδυασμό με τη γέμιση του μοσχαρύσιου κιμά, κρεμμύδια, ντομάτες, ψωμί που έχει μουλιάσει και έχει στραγγίξει καλά, ξύδι, λάδι, ρίγανη, μαϊντανό και άλλα μυρωδικά δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάστε. Η διδιακασία απλή και εύκολη. Μία πίτα που σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε εσεέις και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 1/2 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 kg ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαιντανός
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
  • 3 κρεμμύδια ψιλoκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την κρούστα:
  • 4 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
  • 6 φέτες κασέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπερί, τα ανακατεύουμε, τα ζυμώνουμε καλά και αφληνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο το μίγμα.

Βήμα 2

Σε ένα ταψί μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, στρώνουμε τη γέμιση του κιμά, από πάνω βάζουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, το τυρί, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και περιχύνουμε την πίτα από πάνω.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στους 200 βαθμούς στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή