Κις λορέν με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια και μπέικον

2015-02-19
κις λορεν με ζαμπον τυρι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε κις λορέν με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια και μπέικον. Ένα τέλειο ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που γίνεται εύκολα και αρέσεις ε όλους. Φυσικά μπορείτε να προσθαφαιρέσετε υλικά στη γέμιση ανάλογα με τα γούστα σας. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 4,5 κούπες αλεύρι
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 3 αυγά
  • ¼ κούπας γάλα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • Μισό κιλό μανιτάρια
  • Μισή κούπα βούτυρο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 πράσα κομμένα
  • 300 γρ. τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 5 φέτες μπέικον
  • 3 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν

Βήμα 2

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το αλάτι με μια κούπα βούτυρο

Βήμα 3

Χτυπάμε τα 3 αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και το ρίχνουμε στο βούτυρο

Βήμα 4

Χτυπάμε καλά το μείγμα και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι

Βήμα 5

Βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή-μία ώρα

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα πράσα, το μπέικον

Βήμα 7

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά

Βήμα 8

Όταν κρυώσουν τα αναμειγνύουμε με το τυρί, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα αυγά

Βήμα 10

Σε ένα ταψί ή ταρτιέρα ανοίγουμε τη ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα

Βήμα 11

Αδειάζουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 12

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

Βήμα 13

Η κις λορέν με τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια και μπέικον είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πριν φτιάξετε τη ζύμη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή