Κις λορέν με πατάτα της Ντίνας

2015-10-01
kis-loren-me-patata
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η πρόταση που σου στέλνω παρακάτω, πρόκειται για μία αλμυρή εκδοχή της κις λορέν που η γέμιση στηρίζεται στην πατάτα. Η σπιτική ζύμη σε συνδυασμό με τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τα αυγά, το γαλα και τα μυρωδικά όπως το θυμάρι και το πιπέρι δίνουν ένα αποτέλεσμα άκρως απολαυστικό. Μία συνταγή που την φτιάχνει η γειτόνισσα μου και που ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά, εύκολη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα τραπέζι και θα ξετρελάνει τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείς να το καταναλώσεις σαν ορεκτικό ενός γεύματος και μπορείς να το δώσεις και σε τάπερ στο παιδί σου για το σχολείο. Εναλλακτικά αν έχει περισσέψει, μπορείς να τη σερβίρεις με μια νόστιμη και δροσιστική σαλάτα και να το φας για μεσημαριανό. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • 80 γρ. παρμεζάνα σε κομμάτια
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 60 ml νερό
  • 240 ml. γάλα
  • 3 πατάτες μικρές, βρασμένες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 5 αυγά
  • Αλάτι 1/2 κ.γ. για τη ζύμη και επιπλέον για τη γέμιση
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder. το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε λάδι και νερό, το ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη στρώνουμε καλά σε ένα ταψί, την τρυπάμε σε όλη την επιαφάνεια της με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 4

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στρώνουμε πάνω από τη ζύμη, πάνω από τις πατάτες στρώνουμε τα τυριά και το μπέικον.

Βήμα 5

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τα χτυπάμε και περιχύνουμε το μίγμα πάνω από τη γέμιση.

Βήμα 6

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.


 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή