Κις λορέν με σολωμό καπνιστό

2015-10-23
kis-loren-me-solwmo
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με κις λορέν θα βρεις παρακάτω η οποία έχει ως βάση του ένα ιδιαίτερο ψάρι που δεν το προτιμούν οι περισσότεροι, τον καπνιστό σολωμό. Να είστε σίγουροι όμως ότι η συγκεκριμένη συνταγή, θα τους ξετρελάνει όλους και τους λάτρεις του σολωμού και αυτούς που δεν είναι τόσο. Η σπιτική ζύμη που φτιάχνετε με αλέύρι, βούτυρο, αυγό και κρέμα γάλακτος σε συνδυασμό με την γέμιση που περιέχει καπνιστό σολωμό, βούτυρο, αυγό, κρέμα γάλακτος αλλά και πολλά μπαχαρικά όπως αλάτι, μαύρο, πιπέρι και κάρδαμο δίνει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 μεγάλες χούφτες κάρδαμο
  • 400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστό σολομού
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 350 γρ αλεύρι
  • 145 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλέυρι, το βούτυρο, το νερό, αλάτι, το αυγό την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 8 μέρη ανοίγουμε 8 φύλλα. ΠΑίρνουμε τισ φόρμες για τις τάρτες, τι βουτυρώνουμε, στρώνουμε τη ζύμη, τρυπάμε τη επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και τις τοπθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, τις τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτια ρίχνουμε το σολωμό για 2 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και μόλις είναι έτοιμος τον μοιράζουμε στη ζύμη.

Βήμα 3

Σε ένα μπεν μαρί ρίχνουμε το γάλα, χτυπάμε τα αυγά, τα προθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κάρδαμο, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το περιχύνουμε πάνω από το σολωμό στις ταρτιέρες.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε τις κις λορέν στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτα περίπου.


 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή