Κοκκινιστό μοσχάρι Ζακυνθινό

2015-09-24
Κοκκινιστό μοσχάρι Ζακυνθινό
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια από τις πιο απλές και εύγευστες συνταγές με μοσχάρι θα βρεις παρακάτω η οποία είναι μια Ζακυνθινή συνταγή για εύκολο κοκκινιστό κρέας. Συγκεκριμένα για να την φτιάξεις αρχικά θα κόψεις το μοσχάρι σε μερίδες και θα το τσιγαρίσεις σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια βάζεις την ντομάτα, τα χορταρικά και το νερό και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα και να ετοιμαστεί το κρέας. Ταυτόχρονα τηγανίζεις πατάτες, φτιάχνεις μια από τις συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει, και σερβίρεις ένα νοστιμότατο δείπνο για να το απολαύσεις.

Υλικά

  • μία χούφτα σέλινο, 4 πράσα
  • μία χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου μισό κιλό)
  • μία χούφτα μαϊντανός
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • μισό κιλό λάδι
  • μισό κιλό ντομάτες φρέσκες
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας κομματάκια, σαν αντίδωρο και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το καβουρδίζουμε με το λάδι.

Βήμα 3

Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα χορταρικά ψιλά - ψιλά, τα προσθέτουμε στο κρέας και ανακατεύουμε να γίνουν ένας πολτός.

Βήμα 4

Ρίχνουμε νερό, μέχρι που να τα σκεπάσει και αφήνουμε να βράσουν, ωσότου πιούν το νερό και μείνουν μία πηχτή σάλτσα.

Βήμα 5

Τηγανίζουμε πατάτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή